Moj internet dnevnik
mAli blog
Blog
četvrtak, lipanj 14, 2012
 

Od kad znam za sebe često sam doživljavala paralizu u snu. Za one koji ne znaju što to znači probat ću ukratko objasniti. Probudi te jaki osjećaj nečije prisutnosti, pokušavaš otvorit oći, okrenut glavu, pomaknut bilo koji dio tijela ali ne možeš. Tad kreće panični napad straha. Srce lupa toliko da te cijelog odiže od kreveta. Pokušavaš vikati iz petnih žila, čini ti se da će ti od buke mozak prsnuti, ali niti šapat ne izlazi van. Neuspješno se pokušavaš pomaknuti. Par puta sam osjetila kako nešto liježe pored mene i kako se krevet naginje na tu stranu. Užasan osjećaj nemoći i straha i borbe da se pomakneš nakraju te natjera da zaspeš. I zato sam mrzila mrak i noć. Voljela bih da sam to ujutro mogla zaboraviti.

I dok su moji vršnjaci u školi kupovali ljubiće i stripove, ja sam kupovala knjige: Kad stolovi lebde, svjetlost s onu stranu života, život polije života...jer sam tako željela dobit odgovor na ono što mi se dešava. A šta da kažem osim da sam prerano rođena....Tek prije par godina, s pojavom interneta, uspjela sam naći nekoliko objašnjenja: od raznoraznih demona do vaznemaljskih otmica. Međutim nekako nisam mogla zamisliti dlakavo rogato čudovište koje skaće oko mog kreveta, a još manje malog zelenog. Tad sam naišla na tekst o astralnom putovanju i sinula mi lampica....to je to.

 Uspjela sam pronači jednu osobu s kojom sam podijelila svoja neugodna iskustva, a da me nije smatrala ludom. Rekla mi je, kad mi se to idući put desi, neka sama sebi kažem da se ne bojim i da će sve nestati. Nakon toga pročitala sam knjigu o vantjelesnim iskustvima i odlučila slijediti vježbe iz te knjige. U knjizi je pisalo da se pri astralnom putovanju mogu javiti razna čudovišta, ali ona su samo naši strahovi i dovoljno je da im kažete da ih se ne bojite i ona se rasplinu vama pred očima.

 Prva paraliza sna došla je nakon par dana. Tad sam imala osjećaj da me nešto primilo za noge i vuče prema plafonu....a ja sam u sebi ponavljala "ne bojim te se, ja te se ne bojim". Ubrzo se sve smirilo. Više se nije ponovila niti jedna takva paraliza. Ali desilo se nešto drugo....nešto za što ne postoji dovoljno lijepih riječi da bi se opisalo. Bila sam uporna u vježbama iz knjige i doživjela sam svoju prvu svjesnu astralnu projekciju za koju riječima nema opisa, al mogu probati.

Vježba se sastoji u tome da, kad legneš u krevet ponavljaš afirmaciju: kad zaspem doživjet ću astralno putovanje kojeg ću biti potpuno svjesna i sjećat ću se svega. (ne mora baš od riječi do riječi ali uglavnom nešto tako). Uz to pokušavaš vizualizirati neku prostoriju (u svojoj kući ili bilo koju u kojoj ste već bili) i to tako da "vidiš" svaki detalj. Krećeš se polako u toj prostoriji i promatraš ju...

Nakon svega par dana, a moram priznati da nisam ni primjetila kad sam zaspala, "vidjela" sam bljesak bijele svjetlosti, tad se pojavio nekakav pomalo iritantan zvuk (sreća da nije dugo trajao) i krenuli su trnci po cijelom tijelu...ugodan osjećaj. Nakon tog digla sam se iz kreveta i pitala samu sebe zašto sam se digla u sred noći. Kad sam se okrenula prema krevetu i vidjela da moje tijelo ustvari spava osjetila sam takvu sreću da ju ne mogu izraziti sa ničim ovozemaljskim. Prvo što sam probala je bilo lebdenje....do plafona i natrag.....oooooo kakav je to osjećaj, kakva je to sloboda. Bez ikakvih problema prešla sam u drugu prostoriju. Malo me začudilo što nije baš sve izgledalo potpuno isto kao kad sam u fizičkom tijelu. Tad sam ugledala svog sina, potpuno zbunjenog, koji me uopće nije primjećivao. Blizu njega je bila osoba koja je umrla prije 11 godina, a koja u ovoj prostoriji nikad nije boravila za života. Nisam osjetila nikakav strah. Ona mi je samo poručila: "Nisam vjerovala da ćeš doći". U slijedećem djeliću sekunde našla sam se natrag u tijelu. Bila sam ljuta na sebe što nisam duže ostala van svog oklopa i pokušavala sam ponovno izaći, ali uz sav trud, afirmacije i vizualizaciju nije mi uspjelo. Međutim, taj osjećaj slobode i ljepote dao mi je energiju za dalje. Osjećala sam takvo ushićenje....željela sam vrištat iz sveg glasa o tome, željela sam da svatko doživi taj neopisiv osjećaj.

I dalje sam svaku noć marljivo vježbala i uspjela se još par puta prošetat astralom. Nisam uspjela dalje od stana, ali nije niti važno. Nakon tog morala sam napravit par vježbica uzemljenja jer sam željela stalno biti u astralu, a to nikako nije dobro jer moramo proživjet ono za što smo se inkarnirali ovdje. Tako sam neko vrijeme pauzirala svoja putovanja, ali mislim da ću opet krenuti.maliblog @ 10:53 |Komentiraj | Komentari: 2 | Prikaži komentare
utorak, veljača 14, 2012

ILITI

TEORIJA ZAVJERE PROIZVOĐAČA OMEKŠIVAČA

 

Pretilost u svijetu raste. Ljudi su sve delji i deblji. U Americi.....bla bla bla bla. Istraživanje ovakvo ili onakvo to potkrepljuje vodonepropusnim činjenicama. Ma dajte....pliz....ja to ne vjerujem.

Moja plavokosa teorija, znanstveno dokazana na konzumiranju čokolade, bombona, čipsa, smokića daje nepobitan dokaz....OMEKSIŠVAČ JE KRIV ZA SVE.

 

Još jučer sam mogla zakopčit košulju (jes da je išlo malkoc teže al je išlo). Nakon pranja sa 2 ispiranja (pazi:2 puta namakano u omekšivaču) od gumba do rupice astronomska udaljenost.

Prije će planet Nibiru doć do zemlje nego ja progurat gumbić kroz rupicu. I po tom ispada da sam preko noći dobila koju kilicu. A jedino ako su me oteli vanzemaljci i šopali špekom, hamburgerima i ostalim zdravim namirnicama, ali to je malo vjerojatno.

 

Tako sam se odlučila na minute i minute znanstvenoistraživačkog rada. Žrtvovala se i ubijala čokoladama i ostalim stvarčicama koje održavaju šećer u krvi na nivou svjetskog rekorda Blanke Vlašić. Tad je nad mojom plavom glavom zasjala žarulja od 100W u punom sjaju......

 

Omekšivački lobi potpomognut sa proizvođačima veš mašina sklopio je pakt....u doticaju omekšivača sa tkaninom u kontroliranim uvjetima vešmašinskog bubnja vlakna tkanine sabijaju se i odjeća se smanjuje. To sam saznala iz vrlo povjerljivih izvora koji naravno moraju ostat tajni. Uglavnom, u današnje vrijeme raznoraznih teorija zavjere smatram da je ova najopasnija.

 

Istina da iz friško opranih hlača, majica i suknji izlaze "mirisne kapsule" koje traju danima (citat iz reklame). Pa neću valjda čarape objesti u boravku kao osvježivač zraka. Ne trebaju mi mirisne kapsule u hlačama. Ja samo hoću gumb progurat kroz rupicu, a da ne poplavim od nedostatka zraka.

 

I zato, vjerujte mi, nije kriva čokolada koju ste smazali u tren oka, nisu krivi ni mmmmm fini čipsići sa okusom luka, vrhnja, paprike i ostalih prirodnih sastojaka. NE....definitivno je kriv omekšivač koji koristim. Jer pitanje je, zašto o zašto veš mašina 2 puta uzima omekšivač. I sad dolazim u napast da više ne perem odjeću.

 

Ne vjerujte da ste se zdebljali. Pa vaše ogledalo sigurno ne laže, a vaga ionako nije toliko pouzdan instrumenat.maliblog @ 15:07 |Komentiraj | Komentari: 2 | Prikaži komentare
subota, srpanj 3, 2010

A nismo članovi HAK-a

 

Moje veliko dijete odlučilo se odaslat na privremeni rad na morezemstvo i zaradit neku pinkicu.

I tako smo sve dogovorili....posao u Omišlju (na Krku). A kako to nije pretjerano daleko od Bjelovara odlučilli smo ga, kao ministra turizma, odvest pred vrata radnog mjesta.

Subota naveče...pakiranje kofera, provjera da li je sve tu i konačno ujutro, lijepo sunčano nedjeljno jutro krećemo.

Trebalo nam je samo tri sata...i pred samim ciljem slijedimo date nam upute: "kad pređete preko mostića vidjet ćete parkiralište. Blizu je hotel. Tu parkirajte, pređite preko ceste i restoran je tu...."

I pređemo preko ceste, ispred nas kružni tok i par restorana....sve odgovara opisu ali radi prevencije pogreške zovem vlasnika i izjavljujem slijedeću povijesnu rečenicu: "Mi smo tu, pored kružnog toka, gdje da idemo?".......a sa druge strane mobilne veze začuje se: "U OMIŠU nema kružnog toka, a jeste prošli semafor?".....

Eh ti mobilni operateri, veze su im katastrofa.....pojelo čovjeku ALJ iza riječi Omiš....Pa kako bi čovjeka uvjerila da živi u Omišlju ponovim: "GDJE???!!!".....a čovjek lijepo ponovi:"OMIŠ!!!!".

I koliko god očekivala krčanje i smetnje na mobilnoj vezi ničeg nije bilo.....i nekoliko trenutaka čekam da se pojavi i ono ALJ....ali nisam čula ništa.....Pao je nekakav čudan mrak pred moje oči, osjetih slabinu u području koljena....pogledah u nebo, ali uzrok nije pomračina sunca....a u mom plavom, ženskom mozgu odzvanjalo je OMIŠ....OMIŠ....OMIŠ...

Nakon nekoliko trenutaka vječnosti pribrala sam se i odluka je pala (uz Neofen forte)....idemo u razgledanje naše lijepe, razvedene obale...

Ipak mi je drago da smo se odlučili na takvo rješenje jer smo upoznali vlasnike restorana koji su me oduševili i znam da će sve bit OK.

A šta se tu ima reć...Omiš – Omišalj.....ma sve je to tu negdje....par sto kilometara i pet sati vožnje, tri rezervara goriva, a za sve su kriva dva slova. Dva obična, tj. jedno obično i jedno složeno slovo....ali najbitnije je da nije kriva moja plava glava....jer su nas stvarno uputili u Omišalj. Nemreš bilivit da plavuša nije kriva....a uz to nije ni članica HAK-a.
 

 

 

maliblog @ 19:42 |Komentiraj | Komentari: 18 | Prikaži komentare
četvrtak, srpanj 30, 2009
 

Raznorazne promjene desile su se od zadnjeg posta.....konačno sam skupila dovoljno hrabrosti da, nakon puno godina stajanja na rubu provalije učinim odlučan korak naprijed.

Nije mi više bilo bitno što ne znam koliko je dubok bezdan i što je na dnu (mali zeleni ili crni striček sa crvenim rogovima i repom). Jednostavno....osjećala sam se kao ronioc kojem nestaje kisika, a zna da je put prema površini predug. Pa sam, kao Sport Billy, iz svoje super torbe izvukla rezervnu bocu, duboko udahnula i izronila na svoje mjesto pod suncem.

O čemu se radi????.....pa eto.....ja sam svoj šef već tri mjeseca. I mogu reć da imam najbolju šeficu na svijetu.....jes da se tu i tamo posvađamo....ne pusti me na godišnji, ograničava mi trajanje gableca, tjera me da radim i u nedjelju, kavu moram pit na slamku da ne gubim vrijeme držeči šalicu, već joj pada na pamet da mi, umjesto stolice, montira wc školjku tako da nemam potrebe dizat se od stola (hmmmm.....jedino ne znam kak bi klijenti to prihvatili). Al tako ti je to kad skočiš sa konja u ferari.

Posla imam....bogu hvala, vlada se za to pobrinula, da ne bi, mi knjigovođe, slučajno bili besposleni. Ajmo malo promjenit stopu PDV-a u sred godine......ma nema veze što se mora radit invetura, ionako to ljudima nitko neće platit. Pa ajmo malo i novi porezić do dva.....nema veze što je zakon totalno zbrčkan.....bitno je da su utanačili najvažniju stavku, a to su kaznene odredbe......dakle, zna se koliko će te opalit kontrola kao fizičku i kao pravnu osobu, al nema veze što se ne zna kak će se taj porez naplaćivat. Prvo mi tebe kaznimo, a onda ćemo zakonski doradit sve za što smo te kaznili, pa se ti žali (jedino upravi vodovoda).

Kako bi bilo da kupimo našoj premjerki perilicu, jer joj je taj zakon pao na pamet dok je, sirota, na ruke prala suđe. Dajte ljudi da skupimo novce i kupimo joj perlicu kako joj više takve stvari ne bi padale na pamet.

Al dajte ljudi.....pa nije sve tako mračno.....upalite si svjetlo.....ups.....GASI!!!!!!!.....recesija je. E bogme se bute navikli živjet u mraku.

Neko vrijeme vlada nam je omogućila da živimo na suncu, skupljamo energiju i lijepo ju pretvaramo u klorofil.....onda su nam napravili djelomičnu pomraćinu sunca pa smo vegetirali u sumraku......e sad su nam sve ugasili.....vrijeme je da onaj klorofil pametno iskoristimo i počnemo u atmosferu puštat kisik, a udisat ugljični dioksid......Dakle svekoliko pučanstvo.....nije vam vlada bezveze dozvolila besplatno sunce.....VRATI KOKO ŠTO SI POZOBALA. 

maliblog @ 08:27 |Komentiraj | Komentari: 7 | Prikaži komentare
utorak, travanj 14, 2009
 

Situacija ide ovako nekako.....

Ovih dana je ludnica sa završnima pa mene više nema nego ima kod kuće.

I tako se u sudoperu nagomilala hrpica suđa, mada perilica Štefica zjapi prazna....

 

A naveče, kad zvršim sa poslom, moji muški se raspelisnuli po kaučima da daljincima u ruci i samo izvoljevaju......a ja izgledam ko da se češljam sa prstom u utičnici.....

 

E nebu išlo.....pa je kod nas naglo izbila balvan revolucija.....i gle čuda.....

idući dan nema suđa u sudoperu....Štefica oprala sve.....

Kako ne bi došla na glas kao Atila-bič božji primila sam se pospremanja

friško opranog suđa.....

 

Pa nemrem vjerovat da je tak loše oprano.....šta se je desilo.....veliki dio sam ponovo oprala ručno (tak mi i treba)....

 

Konačno Štefa zabljesne potpuno prazna.....kad.....ček, ček.....šta je to na dnu....

o sunce moje malo muško.....kak je moj muž štedljiv čovjek.....kod nas jedna tableta za perilicu traje i traje i traje......treba ju samo stavit sa omotom, pa nek perilica dođe do nje ak može....

 

Sirotica se trudila i trudila, al najlon je bio neumoljiv i fino sačuvao tabletu za iduće pranje.

 

Eto jedne recesijske mjere koju treba predložit našoj vladi.....treba zakonom zabranit odrstranjivanje omota sa tableta za perilicu.....ma koja to bude ušteda.....neće nas ni trebat turizam vadit iz septičke....
maliblog @ 15:19 |Komentiraj | Komentari: 12 | Prikaži komentare
petak, ožujak 6, 2009
Ma ne poznam više ni samu sebe.....podočnjaci do koljena.....srebrnkasti izrast na glavi.....frizura kao močo za pranje podova (više puta korišten).....kad se pogledam u ogledalo nisam sigurna jel je to Picassova slika ili moj odraz......
Al....eto.....nedam se.....

Mislim - dakle jesam - reče plavuša i nestade......

maliblog @ 20:04 |Komentiraj | Komentari: 15 | Prikaži komentare
nedjelja, veljača 1, 2009

Stvarno nema smisla da obrasci za završni i ove godine ostanu isti.....pa svjetska moda se promjenila, pa ajmo malo dodat nekoliko novih redova, pomaknut malo ulijevo, pa malo udesno, redni broj 42 stavit na 47, a 53 na 55....pa nek malo i narodne novine zarade na novim obrascima.

E da.....i ajmo boju promjenit.....nek obrasci budu roza.....fina barbi rozna boja je pravi odmor za oči......

Ma ljudi.....dajte mi dovedite onog koji smišlja takve stvari da ga primim za onu njegovu kravatu koji nemre ni pošteno zavezat oko debelog vrata.....pa da ga dobrano stresem.....pa kad mu se salo počne talasat kao hladetina u loncu možda mu padne na pamet da ima nas koji nismo oduševljeni novom povečanom papirologijom koju ionako nitko ne čita.....

Pa dajte se ekološki osvjestite i ne tratite papir uzalud....ma kog će vam vraga bilješke uz završni kad vam tamo sve piše....ionako ste račun dobiti i gubitka proširili sa jedne stranice na tri, a bilancu sa dvije na pet.....pa ak tu nema dovoljno podataka onda vam ni bilješke neće pomoć.....

I da je tu kraj bilo bi donekle podnošljivo....ali....e da....ima i ali.....podaci se, u nove barbi obrasce moraju unesti i za 2007 godinu, pa šta ne bi ponovo radili i 2007. kad nam se već pruža ovakva jedinstvena prilika.....

Stvarno sam ljuta kao čili paprika i pitam se koji je idući potez našeg vrlog ministarstva financija.....kako bi bilo da se spuste na zemlju sa stegnutim remenom i probaju ispunit te obrasce koje su smislili....kladim se da ih 99% to ne bi znalo.....I kad zoveš i pitaš za savjet....oni ne znaju ili nisu ovlašteni, al kad dođu u kontrolu....gle čuda....onda znaju da si napravio krivo i odjednom su ovlašteni.....da mi je sad ugrist zmiju otrovnicu....sirota ne bi ni znala što ju je snašlo....


maliblog @ 18:24 |Komentiraj | Komentari: 13 | Prikaži komentare
srijeda, siječanj 7, 2009
Praznično raspoloženje.....malo morgen.... Veliki dio božičnih i novogodišnjih praznika provela sam u krevetu uz lagaini bolove....ništa od kolača, meseka, sarmice......i sad se ti ufuraj u nekakvo raspoloženje..... I nisam se dala doktoru za vrijeme tih blagdana, ali prvi radni dan nove više nisam mogla izdržat....i otputih se svojoj doktorici koja mi, brižno, dade uputnice za gastrokopiju, ultrazvuk, krv, a za prvu ruku mi tutne dva lijeka pa veli, kad sve to obavim nek se vratim sa nalazima..... E da.....ma sve bi bilo ok da me na ultrazvuku nije teta upisala za 26.veljače.....da veljače.....a na gastroskopiji sam 138 na listi čekanja pa kad me budu zvali nek se javim...... A onda, taj dan, bijesna kao omanji ranjeni ris, nađem u sandučiću poziv na uplatu dopunskog zdravstva.....PA JESTE VI POPIZDILI IL KOJI VAM JE....nedam više niti kunu....plaćam zdravstvo na plaću....pa ga plaćam ponovo na dohodak od obrta pa sad još nek jednom platim dopunsko, a ako hoću obavit kakvu pretragu prije nego otegnem papke moram ić privatno......e nečeš..... Odlučim naravno otić privatno na ultrazvuk u ponedjeljak.....ali.....da je plan jedno, a stvarni život nešto sasvim drugo to se zna......sa nedjelje na ponedjeljak me čopilo, ono....probadajuća bol u leđima, jaki grčevi....a scenu u kupaoni bolje da ne opisujem....i opet se uputim svojoj doktorici samo sa laboratorijskim nalazima. Gleda ona i ne zna šta bi.....pa me lijepo pošaje na internu. Tamo su mi opet oteli malo moje 0+ i malo bubrežne prerađevine i zapikli mi iglu, pokazali krevet, uštrcali antibiotik...i eto ti....a meni, čas zima, čas vruče, grčevi grče 100 na sat, a leđa bole ko da sam fakir i ležim na čavlovitom krevetu.....nakon prve flajke infuzije odvezli me na ultrazvuk (aha....kak se ipak može nabrzinu obavit) i natrag u moj krevetić. Za čas evo sestre sa još jednom flajkom....pa ljudi....napit ću se od toliko flajkača....i naravno....još dvije doze antibiotika..... Konačno, oko 22 sata sve se primirilo i ja nadobudno probam zaspat....al spavaj ti sa ukočenom rukom, brini jel infuzija iscurila il nije, a pored mene (u dnevnoj bolnici) hrču, hropču, iskašljavaju, povrčaju.....ak i nisi bolestan tamo ćeš se sigurno razbolit...... Ujutro su grčevi popustili i doktor mi obznani da mogu doma.....jupiiiiiiii.....jedva sam dočekala..... Ali da ne bi bilo zabune....stvarno su doktori i sestre i tehničari na internoj jako ljubazni i ništa im nije teško i stvarno im se divim....hvala im.... Bitno da sam se dokopala svog kreveta.....ova mi je godina počela naopačke....nadam se da će se uskoro popravit jer ću inače poslat u hitnu saborsku proceduru da se ova preskoči..... Toliko od mene iz vodoravnog, nakljukane antibioticima.....ako sam nekog prozvala, nije bilo slučajno...

maliblog @ 11:20 |Komentiraj | Komentari: 9 | Prikaži komentare
ponedjeljak, prosinac 15, 2008
Već se godinama pokušavam ufurat u praznično raspoloženje....
Od svih problema i sranja i ostalog to mi nikako ne polazi za rukom.....

        
maliblog @ 12:56 |Komentiraj | Komentari: 18 | Prikaži komentare
ponedjeljak, prosinac 1, 2008

U subotu je naša firma imala b-o-ž-i-č-n-i d-o-m-j-e-n-a-k (ne čitat na glas).....al tak i tak nebumo priznali ma da nam i nokte čupaju....

Skupilo se nas 14 djelatnika (što radnika što neradnika) u 18 sati u čajnoj kuhinji.....i popili malu crnu, počestitali si međusobno, dobili poklončiće i krenuli laganini prema restoranu u centru grada.

I odmah se ženski klan odvojio na jedan kraj stola, a muški na drugi.....i kak to već ide....krenule žene sa aperitivčićom....dalmatino sa limunom.....je, al mi bi nešto konkretnije.....recimo jeger (ne salamu)....pa konobar odleti na šank i vrati se sa čaškama 0,07 jegera....ma vjerojatno nas je imao u planu opit....al nije znao, siroče, s kim ima posla. I već nakon nekoliko gutljaja crne, ledom rashlađene, alkohola pune, tekućine počeli smo se odvaljivat od smijeha....al onak, bez nekog prevelikog razloga. Sve nam je bilo smješno....hmmmm....pitam se radi čega.....

A onda je zasvirala muzika....čovjek je bend u malom....ni ne vidiš ga od raznoraznih kutija, mikrofončića, sintića i kablovinja (dalekovod bi se posramio)....sreća da nas je podjednak broj mužjaka i ženskinja.....i tak smo se do kraja večeri izmjenjali....svak sa svakim....(bez bezobraznih primisli).

Večera je bila supać....klopa stvarno dobra....pa smo morali zalit sa još jednim jegerom, a u međuvremenu smo štetnu coca-colu razrijedili sa crnim vinom.....i tak smo mi kancelaruše i komercijalistice držale tempo večeri.....stvarno smo se super zabavili i opustili.....i već u 01.30 krenuli doma....

Ma sve je bilo ok dok nisam spustila glavu na jastuk.....jebo ga mali patak.....uopće se ne sječam da je bubnjar svirao.....al došo je s nama doma.....I nemreš ga istjerat.....molim ga da prestane, da ode na čik pauzu, al ne....uporan je....bubnja i bubnja.....e nećeš.....odoh ja po caffetin.....sad ću ja tebe sredit.....a on se samo naceri i nastavi sa solo dionicom....

Vrtila sam se ko centrifuga po krevetu, a on samo ponavlja....nije za guske sijeno....šta piješ kad ti škodi....i udri dalje....sam je počeo i po činelama lupat.....

Zaprijetila ja i sa drugim caffetinom....i konačno.....dokrajčila ga.....uspjela sam ga ušutkat kao pravi plaćeni ubojica.....tiho....čak se nije ni dugo koprcao....

Konačno sam utonula u toliko željeni san......a onda.....odjednom je u mojim ustima nastala sahara....mislim da sam popila vatrogasnu cisternu vode.....više definitivno nebum ni dalmatinala ni jegerala.....jednom je bilo sasvim dovoljno.....drž se mAla soka i ne daj se više nagovorit na bedastoće.

Stvarno nije pijancima lako.....maliblog @ 20:05 |Komentiraj | Komentari: 15 | Prikaži komentare
petak, studeni 21, 2008

Vrijeme je za promjene pa sam si kupila dva nova kaiša....jedan zeleni i jedan naranđasti.....zlu netrebalo....jer nam se vlada prijeti stezanjem navedenih pa nek barem imam nove da ih bolje mogu stegnut.....a zašto zeleni i naranđasti, je pa ti su vitaminski....pa nebum valjda crni il sivi....ionak nam se već mrači pred očima i to u sred podneva.

Gledam ove mjere koje je predložio nas vršak vrhova....i sve si mislim kak će oni, siročići, stegnut svoj remenčić i štedit. Pa nemaju ni za platit parking....gablec imaju skoro badava (dobro da još njima ne plate što jedu)....neki su kupili stančić i sad nemaju...eto nemaju ni prebite i na čemu da štede.....al domislio se naš Ivo.....nema domjenaka i božičnih šunkica, purica, buteljica i sličnog....hahahahahahaha.....nema da.....nema pod tim nazivom.....al domjenak budu nazvali "radnim sastankom grupe za pronalaženje izlaza iz prostorije bez vrata", a kakav bi to radni sastanak bio bez malkoc klopice, pa nakon toga buju zapjevali onu: "jezuš kristuš al smo žeđni..." i tak će opet zamazat oči javnosti. A i one šunkice i purice bi se mogle provuč kao SDO (za one koji su bili u vojsci znaju o čemu se radi, ostali nek se raspitaju)....

A pošto netko ipak mora nešto stezat....ajmo svekoliko pučanstvo....tak je svejedno jel vaš kaiš ima više rupa za stezanje il nema.....pa bumo zbušili nove, u čemu je problem?!

Nema prežderavanja za nadolazeće blagdane.....lijepo skuhat grah, ajd može i komadić mesa il koja kobasa, al ne pretjerivat....fino narezat lukeca na salatu i udri....kruh nije nužan uz takav obilan obrok, al mogao bi zamjenit kolače.....dakle, može i šnita kruha. A za piće....vodica....zdrava izvorska....i definitivno nema stezanja kaiša nakon takve klope, nego će se postić suprotan učinak....eto....pronađoh rješenje za remenostezačku krizu.....a nisam ni magistar ni doktor nauka.

E da....i da razjasnimo neke stvarčice.....božičnica se može slobodno isplatit kao i dar djetetu...da ne bi nekim poslodavcima palo na pamet da je to Zakonom zabranjeno....maliblog @ 21:50 |Komentiraj | Komentari: 15 | Prikaži komentare
nedjelja, studeni 16, 2008

Rex deus, Hiramova knjiga, Sveta krv sveti gral, Obmana o svicima s mrtvog mora......ima ih....to je lagano večernje štivo koje zanima moju plavu glavu. Eto....netko uživa u ljubićima, netko u krimićima, a ja....eto....u crkvenotemeljnodrmajućoj tematici....

I nemrem si pomoć....jednostavno....jedna knjiga traži drugu....kad se na nešto navučeš nema laganog odustajanja. A što me je uopće pokrenulo u tom smjeru.....naravno "Da Vincijev kod"...knjižica koju sam progutala u dva poslijepodneva, bez soli, octa i ulja.....

Eto, pa daj plavuši nek čita....bolje da sam lakirala nokte....ovak, čim mužu spomenem da ću kupit novu knjigu frizura mu izgleda ko da se priključio na 220....lak je, u svakom slučaju, puno jeftiniji.

A što bi, pametno (hahaha) mogla reći o tome.....dakle ukratko o proteklih 2000 godina.....crkva je u tom periodu postala najprofitabilnije i najbogatije poduzeće koje i te kako dobro čuva tajnu (da ne kažem baš laže) od ostatka svijeta. Nije li čudno da je kršćanstvo osnovano tek 350 godina nakon Isusove smrti....i to velikim dijelom preuzimajući dijelove ostalih religija, grčke i rimske mitologije i sjedinjavajući sve u novi pokret zvan Krščanstvo, a koji se za 180 stupnjeva razlikuje od onog u što su vjerovali rani Krščani.....jednostavno se susrelo nekoliko "pametnih glava" i sve ono što im se svidjelo prihvatili, a ono što ih je moglo koštati položaja, zauvijek uklonili od očiju javnosti. Pa i u prihvaćenim evanđeljima postoje dijelovi koji pobijaju jedno drugo, a što je tek u onima koja nikada nisu prihvaćena. A uspjeli su se dokopat i svitaka nađenih u spiljama pored mrtvog mora i već 50 godina proučavaju....moš mislit....i nikak im ništa nije jasno.....jer im ne smije bit jasno....

Trenutno čitam Rex Deus i oduševljena sam s tom knjigom.

Nakon nekoliko pročitanih knjiga naučila sam o krščanstvu više nego na vjeronauku....možda sve ovo nekom izgleda suhoparno i bespredmetno, ali meni je uvelike promjenilo pogled na neke stvari.

Ovo je tema o kojoj bi mogla pisati satima, jedino se pitam tko bi to čitao.....do sad nisam uspjela pronači ni sugovornika....al mene to čini sretnom, pa ak se moram veselit sama, neka bude......
maliblog @ 21:59 |Komentiraj | Komentari: 35 | Prikaži komentare
petak, studeni 14, 2008

Prošlo je dva i pol mjeseca od kad je moj mlađi sinek, moja mrvica, na programu mršavljenja.

U početku nisam vjerovala da će izdržati toliko....a ima još ohoho....a nisam ni vjerovala da će izgubiti toliko kilograma za tako malo vremena.....

Sa početnih 110 sada je na 96...ne zna se tko je sretniji....on ili ja....međutim ima još dosta do idealne težine....još kojih 10 kg....

E sad....ne, ne pije nikakve tablete....promjenio je način prehrane....odrekao se pizze (dobro, dobro...jednom mjesečno mu je dozvoljeno)....nema čipsa, čokoladica, bombona....sok uopće ne pije, samo čista vodica.....a uz sve to pije i Herbalife shake umjesto doručka i večere kako bi upotpunio prehranu sa svim potrebnim "stvarčicama" koje organizmu trebaju. A najvažnije od svega, tri puta tjedno vježba u teretani....

Krvnu sliku smo neki dan vadili i sve je u najboljem redu.


Do sada je radio samo aerobne vježbe da bi stekao malkoc kondicije, a prekjučer je počeo sa laganim vježbama na spravama....i moram reć ovo: hahahahaha.....jer se on meni tako smijao kad sam umirala nakon treninga.....uglavnom, jučer je jedva olovku dignuo od stola....aha....nije bezveze ona tko se zadnji smije najslađe se smije.....a ja.....ma dajte....koji Švarceneger.....pregrizem ga na pola.....

A kao dokaz mojih riječi, za one nevjerne Tome.....evo ga.....(nije photoshop, da ne bi slučajno nekom palo na pamet)jedino mu, na žalost, kosa nije smršavila.....


maliblog @ 19:41 |Komentiraj | Komentari: 9 | Prikaži komentare
petak, studeni 7, 2008

Baš me zanima ma koji je to biser nad biserima u našoj vrloj vladi potaknuo zakon o nepušenju u ugostiteljskim objektima.....ma taj sto posto vodi zdravi život....zbljuj.....

Da na početku razjasnimo neke stvari....ja sam pušioničar ali ne pušim....ma jesam u srednjoj onak radi društva....ali nikad mi nije to bilo nešto i nisam se počela ozbiljnije bavit time.

A sad da se vratimo na naš vrh vrhova.....kojima izgleda lampice pale sa zakašnjenjem i to jebačkim. Stvarno treba bit lumen od čovjeka da bi skužio da taj zakon puši već od prijedloga, a kamoli kad krene provođenje. I baš, kad je europčanima prosvjetlilo da je zakon bezveze (jer se je broj pušača smanjio svega 1%, a prihod od ugostiteljstva puno, puno, puno više), našima je palo na pamet da ga uvedu....pa šta ne bi malo uništili naše ugostitelje ak već možemo....pa nema smisla da barem jedna vrsta djelatnosti donosi profit.....ajmo uništit i to......

Ma bitno da im je obrazloženje za žile rezat.....izdvajaju se ogromna sredstva za liječenje oboljelih od posljedica pušenja pa će cigarete poskupit 5,00 kn po kutiji da bi namaknuli ta sredstva, a zabrana u kafićima će svakako rezultirat smanjenjem pušačke populacije – moš mislit - pa bi oni, taj dodatni prihod u proračunu mogli iskoristit za nešto puno pametnije....recimo preuređenje kancelarija....

Jebe se vladi za pušaće, nepušaće, smanjenje dima i slične bedastoče na koje se vade.....fali im love u proračunu pa će uživat kažnjavajući konobare koji dozvoljavaju pušenje, goste koji puše i pravnu ili fizičku osobu kod koje se puši....jupiiiiii.....udri raju po džepu, iscjedi im i zadnju kap krvi......

E drvosječe moje.....al pilite vi sebi granu na kojoj sjedite i to ne gudalom nego motorkom pa kad tresnete sa visine dolje....nebute onda pričali: IDEMO DALJE.....nego lijepo budete popušili kao i sa onim 0.00 %o.....

Znam ja da i mi nepušači imamo pravo na čisti zrak....al kad nas 4 kvočke dođemo na kavu u kafić.....sigurno se nećemo odvojit i tračat mobitelom na relaciji zimska terasa – kafić....nego lijepo budemo sjele u zimsku terasu (nadam se da će instalirat grijanje) i brbljat i trovat se duhanskim dimom i pit kavu i tračat 100 na sat bez obzira što će nam trebat maglenke.....

Ma najviše me boli što će mi moji klijenti ugostitelji propast.....pa neće moć plaćat knjigovodstvene usluge na vrijeme.....pa ja neću moć plaćat PDV na vrijeme i eto ti lančane reakcije.....ovim zakonom ode i knjigovodstvo u propast....
A vele pušenje ubija.....
maliblog @ 21:07 |Komentiraj | Komentari: 17 | Prikaži komentare
četvrtak, studeni 6, 2008

Dakle ovako......dok mi ne sine lampica sa idejom za novi post.....evo nešto malkoc iz arhive.....

Nisam sigurna što da mislim o reinkarnaciji.....ali jedna stvar mi tu ne štima....ako se duša upravo umrle osobe seli u novo, tek rođeno tijelo kako to da se povećava broj stanovnika na zemlji....ako se samo duše sele onda bi broj  stanovnika trebao biti isti ili se eventualno smanjivati za one duše koje nisu dobile novo „prijevozno sredstvo“ za povratak na zemlju.....Kako god da postavim tu matematičku formulu uvijek ima viška tijela, a manjak duše (mada mi se neki ljudi i čine da su bez duše).Sad....kak se radi tijelo – to znam...a zanima me kak se rade nove duše i tko ih radi, a po mom proračunu moraju se radit.....


Ali pretpostavimo da  reinkarnacija postoji......ne bi li bilo zanimljivo saznati što ste bili u prošlim životima.....Tko je, od nas bio Šekspir, a tko Leonardo Da Vinči.....jesam li možda bila Mocart ili Đingis-kan ili možda Grof Drakula jer sad jednostavno ne mogu vidjeti krv – odmah sam vodoravno.....A bit reinkarnacije je iskupljenje za grijehe koje smo učinili u prethodnom životu....Pa sad kad sve zbrojim: ne znam crtat ni pjevat, ne znam pisat, sportski sam antitalenat, orjentacija u prostoru – čista nula..ček, ček....čeeeeeek.....pa ima li šta pozitivno...čak mi je i saldo na tekućem negativan.....čovjeće.... pa šta sam ja to radila u prošlosti čovječanstva.....

maliblog @ 11:51 |Komentiraj | Komentari: 7 | Prikaži komentare
petak, listopad 31, 2008

Ti si moja ljubav jedinaaaaaa......a ne.....ništa od toga....malo morgen....ovo nebu još jedan tračerski post....

Ovo je post o tajni najvećoj.....ali onoj s oznakom „top secret“.....

A o čemu se radi....žito, krugovi, zeleno, 51, tanjuri i ostali escajg.....jel šta zvoni u glavi?????

Ajd da plavuša otkrije tajne svemira....(tko zna....možda me nominiraju za Nobelovu)....

Pješačeći po internetu (ne surfam, imam preveć kaznenih bodova i jednu prijavu sucu za prekršaje) naiđoh na svakakve stvarčice o malim zelenim susjedima....od njihovih međugalaktičkih autića (kak oni voze...ne bi ni stala lova u državni proračun kad bi im se naplačivale kazne) pa do autopsija....

I tako vele naši vanzemaljoviti stručnjaci da oni ne komuniciraju međusobno glasom....već mislima....Ma nikako ne mogu zamisliti tri vanzemaljke koje ogovaraju četvrtu, a ništ se ne čuje....tri kvočke na hrpi, a blažena tišina.....nemreš bilivit....

Hebo ga mali patak.....pa kak izgleda njihov rock koncert....ili još bolje....opera.....mogu li mislit tak visoko....

Al šta je, je....mora im se odat priznanje za umjetnički dojam....siročiči vjerojatno ne znaju da žito služi za prehranu. Nije ni čudo što su onak mršavi kad kruže po njemu umjesto da rade brašno....

E....al piše i da oni već godinama žive na Zemlji....u ljudsko-alienskoj simbiozi.....hmmmmm.....pa nitko od susjeda mi nema zelenkast ten....al ja sam turbo sumnjiva (ili sumljiva – nikad nisam na čisto kak se piše pravilno)....meni je zelena najomiljenija....ups.....me neeeeeee.....ja nikako ne mogu bit alien.....nenenenennene....ja i zatvorena usta....hahahahaha...moš mislit.....mada mi tanjuri često lete iz ruke...ma neeeee....definitivno nisam jer sam crtački antitalent....ne crtam po brašnu već radim kolače od njega....uh....odmah mi lakše....

Nikad ne znaš kad ti matična planeta pošalje signal pa poludiš....sjedneš u C3 i odletiš u svemir.....ravno među zvijezde....Agenu....Polaris.....Velu.....

maliblog @ 09:35 |Komentiraj | Komentari: 22 | Prikaži komentare
srijeda, listopad 29, 2008

E pitam ja vas žene.....da vam muškarac kaže gusko moja.....vjerojatno bi ga prostrelile pogledom....možda bi i malo vatre izišlo iz očiju ili koji mač od nehrđajućeg čelika....ali ne vidite ono bitno.....

A opet....da vam kaže pile moje, labude moje.....e onda bi bilo sve ok.....

Pitanje glasi: zašto je ovo drugo puno umilnije uhu od onog prvog.....a meni od svega toga najviše odzvanja u glavi ono: moja....

I uopće nije bitno što sam ispred "moja".....bitno da nekom značim nešto....bitno da mi, s vremena na vrijeme kaže "moja", ustvari...niti ne mora izgovoriti riječi.....dovoljan je pogled.....u očima sve piše, u osmjehu, u zagrljaju.....

Kad se budite ujutro sa osmjehom, a misli su vam tamo gdje ste ih sinoć ostavili.....sa dragom osobom...kad nebrojeno puta pomislite: gdje je....što sad radi....misli li na mene.....od toga je dan prekrasan iako vani lijeva ko iz kabla....iako sivi, olovni oblaci prekrivaju sunce....iako priroda pjevuši onu: "jesen stiže dunjo moja..." srce pjeva svoju: "u meni sad je proljeće".....

Stvar je vrlo jednostavna.....kad počneš misliti sa srcem – zbogom pameti....ali ipak.....

divno je biti nekome nešto....
maliblog @ 21:16 |Komentiraj | Komentari: 31 | Prikaži komentare
nedjelja, listopad 26, 2008
Jasnu poznam jako dobro i ona je stvarno divna osoba koja je uvijek spremna na pomoć.....

stvari koje se ovdje dešavaju u zadnje vrijeme stvarno mi nanose bol i više uopće nemam volje pisati....

http://jednaod.bloger.hr/

Jedna_od......uz tebe sam

maliblog @ 19:04 |Komentiraj | Komentari: 17 | Prikaži komentare
petak, listopad 17, 2008

E da, mitologija je jako zgodna stvar....ima tu svega i svačega....a ne zna se tko koga....

Što je najbitnije, radi se o bogovima, polubogovima, četvrtinabogovima, a tak se ponašaju, pa mislim!!!!

Danas je Afrodita ljubavnica sa Adonisom, sutra sa Dionisom, pa onda Mira napravi incest sa ocem i tako lijepo oni, koji običnim smrtnicima trebaju biti primjer kreposti (tako barem nas uče od malena) uživaju 100 na sat u preljubima i raznoraznim grijesima zabranjenim običnom pučanstvu.

Pa gdje je tu pravda....mali čovječe....živi na zemlji kreposno da stigneš u raj i opet živiš kreposno....a od uživacije ni u.....red, rad i disciplina pa ak budete dobri možda dobijete nešto i za pojest, a vrh nek se jebucka kriš-kraš.

Al zanimljivo je da su rađali i muški i žene....ajd barem nešto od ravnopravnosti....jedan primjer....Mira kada je počinila incest sa ocem pretvorena je u drvo (otuda Smirna), a kad je vepar sa kljovama zaderao drvo iz njega je izišlo dijete....ali nije samo to primjer lakog rađanja (i eto opet dokaz da je mitologiju pisao muškarac)...rađali su na svakakve načine....a i zatrudnjeli na isto tako nevjerojatne načine....

Sve u svemu....štivo zgodno za čitanje naveče u krevetu.....jedino mi se, od razno raznih imena zavrtilo u glavi....nikako da popamtim tko je bog čega (a svako ima nekoliko funkcija, pa ak izvisi na jednoj eto mu druge) i tko je kome otac, mama, sin, kćer, sestra.....mislim....ti mi odnosi nisu baš najbistriji...od silnog mozganja cijelu noć nisam ni oka sklopila....i ako kažu da je jutro pametnije od večeri....kod mene to nije tak bilo....pitam se ima li to veze, recimo, sa bojom kose.....
maliblog @ 11:43 |Komentiraj | Komentari: 17 | Prikaži komentare
utorak, listopad 14, 2008

O čovječe.......hebo ga mali patak.....ja koristim poštapalice 100 na sat........

E da......te tri su mi najomiljenije....ali ima ih još napretek.....a jednostavno izlete iz mene prije nego razmislim.....i sreća da ne mogu izbacivat smajliće dok razgovaram jer bi se oko mene sve žutilo....

Znam da je to u razgovoru nepristojno (tak piše u bon-tonu) ali nemrem si pomoć.....to je jače od mene.....i jednostavno tih par riječi čuči na vrh jezika i vreba prvu priliku da se sunovrate iz mojih usta.....i taman kad pomislim da su dobrano tresnule o pod.....kad gle.....one vezane bungee jumping trakom i lijepo se vrate natrag na početni položaj......

Već sam mislila deložirat ih jer ne plačaju redovito stanarinu....al vražički jedni....imaju dobrog odvjetnika i nemožeš im ništa.....pa sad se ti njih riješi ako možeš.

Jedino riješenje je kompromis.....ponekad ih pustim da izlete.....a one meni pomognu kad se ne mogu sjetit što bih rekla na brzake (mada je to naprosto nevjerojatno jer uvijek imam što za reći).
I tak mi lijepo živimo kao imela i bjelogorično drvce u sred zime....valjda vam je jasno što sam ja u toj simbiozi....
maliblog @ 19:30 |Komentiraj | Komentari: 5 | Prikaži komentare
 • Image hosted by servimg.com
Arhiva
« » ožu 2018
 • p
 • u
 • s
 • č
 • p
 • s
 • n
 •  
 •  
 •  
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 31
***************************
 • Image hosted by servimg.com
  Ni jedna osoba ne zaslužuje tvoje suze, a ona koja ih zaslužuje neće te nikada rasplakati..........
  Gabriel Garciá Márquez
e-mail
Nema zapisa.
Koliko je sati
Brojač posjeta
64085
On line
 • users online
Tekstovi koji srce diraju
 • Znam da negdje daleko od mene postojiš,u postelji nekoj,budiš se i kradeš od sna,malo moga mirisa!Bog nam je svjedok, beskrajno smo se voljeli,Nek' život nam sudi,što smo ljubav ubili,jedno drugo kaznili,što smo ljubav ubili,jedno drugo kaznili!Strah me da te volim, kao nekada,još ova duša tebi pripada,strah me da te volim, kao nekada,hiljadu tuga, sreca nikada!
Index.hr
Nema zapisa.